esmaspäev, 3. mai 2010

Pohla-martsipanikringel

Aastaid on olnud minu lemmikuks Cafe Boulevardi (Olümpia) pohla-martsipanipärg. Ma ei teagi miks ma pole varem seda ise proovinud teha, kuid nüüd tegin järgi. Tulemus oli üsna sarnane, väga maitsev! Pohlasi oleks võinud isegi rohkem lisada, neid mul sügavkülmas küll :)
Pärmitaigna tegemisel kasutasin sama retsepti, mis eelmises kringlis. Lahti rulitud taigna määrisin kergelt sulavõiga ja vahele läks umbes 150g martsipani ja paar peotäit külmutatud pohlasi. Keerasin kõik koos rulli, lõikasin rulli pooleks ja põimisin kokku. Küpsetasin 190 kraadi juures, kuni kringel oli kuldkollane. Pealt võõpasin tuhksuhkrust ja veest tehtud võõbaga ja riputasin peale röstitud mandleid :)

laupäev, 1. mai 2010

Kohupiimakringel

Üks pärmitaigna tegu ja kolm erinevat kringlit :) Tahtsin katsetada ja tulemuse oli super hea! Kõigepealt siis kohupiimakringlist. Pärmitaigna retsept on mul koguaeg üks ja sama ja selle peale võib kindlalt välja minna. Tulemuseks on hästi kerkiv, kohev ja magus sai :) Retsepti leiab siit:
Vahele läks :
300g magusat kohupiimakreemi
2-3 spl vaniljekastme pulbrit (Ekströms)
60g sulatatud võid
80g martsipani
Taigna rullisin laiali ja täidise jaotasin ühtlaselt sinna peale, lõpuks pudistasin martsipani. Seejärel keerasin kõik rulli ja lõikasin rulli pikku pidi pooleks. Põimisin vaheldumisi ja keerasin meelepäraselt kokku.Pealt võõpasin munaga. Sellest portsjonist saab kas ühe suurema pärja või 2-3 pisemat kringlikest.Kringlit küpsetasin 190 kraadi juures, kuni hakkas värvi võtma :) Veidi jahtunud kringlile sulatasin vesivannil peale valge šokolaadi, kuhu lisasin 30g võid ja rõstisin peotäie mandleid.