teisipäev, 22. veebruar 2011

Sipsikutort


Selle tordi sai endale meie väike pesamuna kolmandaks eluaastaks. Hetke suureks lemmikuks on tal sipsik, sealt ka tordi idee. Tort on biskviidist. Vahel on kohupiim vahukoorega ja kirsid (kompotist). Biskviidikihid on immutatud samuti kirsikompotiga. Peal on martsipanikiht ja pildi kontuurid on kaetud šokolaadiga.

Šokolaadimuffinid


Need muffinid sobivad suurele šokolaadisõbrale. Retsept on võetud NAMI-NAMIST . Veidi sai muudetud vaid seda, et ma ei kasutanud valget šokolaadi. Ja tume šokolaad oli vahvlitükkidega. Muffinis oli mõnusalt tunda krõbisevaid šokolaaditükke.

Väikese Maria lumemarjad


Siin on Maria abiga tehtud jõhvikad suhkrus. Meie kasutasime külmutatud jõhvikaid. Segasime marjad lahtiklopitud munavalgega ja veeretasime tuhksuhkrus. Jätsime jõhvikad mõneks tunniks toatemperatuuril kuivama. Tulemuseks olid väga mõnusad ja tervislikud maiustused :)

Maksapasteet


Väga maitsev kodune maksapasteet.Retsept on võetud NAMI-NAMIST . Omaltpoolt lisasin veidike rohkem porgandit ja lõpus maitsestamisel tsipake suhkrut. Hakklihamasina asemel kasutasin köögikombaini ja lõpuks veel saumikserit.