neljapäev, 28. jaanuar 2010

Mulgipuder praetud peekoniga

Sellise pakasega nagu meil siin õues on, tekib minul isu maalähedaste tugevate toitude järgi :) Ei tea, kas organism tahab teadlikult veidi tugevamat toitu, et kosudes kehal soojem oleks...või millest see on. Mina sööks veel isuga jõulutoite, heaks vahelduseks on Mulgipuder, kuhu on juurde praetud peekon sibulaga.
Vajad:
1 kg kooritud kartuleid
1 l vett
100 g odratangu (minul olid kruubid)
soola
30g võid
300g peekonit ( läbikasvanud seapekk)
2 sibulat
soola, pipart
Valmistamine:
Pane kartulid soolaga maitsestatud vette. Pese sooja veega tangud. Mina kasutasin odrakruupe, kuna neid oli kodus olemas ja mulle meeldivad kruubid väga. Pane nõrutatud tangud kartulite peale ja keeda, kuni tangud on täiesti pehmed. Kartulid valmivad kiiremini, sellest pole midagi. Kui kõik on pehmed, tambi pudrunuiaga kõik pudruks. Lisa või ja vajadusel maitsesta soolaga.

Haki peekon ribadeks ja prae pannil. Lisa ka hakitud sibul ja pruunista. Maitsesta soola ja pipraga. Serveerides tõsta pudrule praetud peekon ja joogiks sobib kõrvale häsi keefir :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar