laupäev, 16. jaanuar 2010

Ürditäidisega liharullid, tomatises kastmes :)

Seekordsed liharullid on sea välisfileest. Retsepti panin ise kokku ja toit jäi väga maitsev. Ürdivõi jätab lihale mõnusa meki ja väga heaks lisandiks on just basiiliku ja tomati segu. Juurde tegin värske salati ja ahjukartulid ;) Aga nüüd kõigest lähemalt.
Vajad:
1 kg seavälisfileed
50g võid
50-100g riivitud juustu
3 küüslaugu küünt
peterselli
soola
pipart
5 tomatit
1-2 sibulat
kuivatatud basiilikut
õli (praadimiseks)
Salat:
Lollo Rossat ja (või)
Rukkolat
taimeõli
kirsstomateid
sidrunipipart

Valmistamine:
Lõika välisfileest libliksnitslid. See tähendab, et lõikad lihast ühe jämedama viilu , umbes 2 cm.
Ja siis lõikad selle omakorda pooleks, kuid mitte lõpuni välja. Nii saab ilusa suure lihaviilu, kui avad selle. Vasarda lihaviilud mõlemalt poolt. Maitsevõi valmistamiseks sega toasoojale võile 3 purustatud küüslauku, riivitud juust ja peenestatud petersell, maitsesta soolaga.

Määri maitsevõi lihaviilule ja keera liha rulli, kinnita hambaorkidega. Rulli välispinnale lisasin veidi pipart ja soola.Kuumuta õli pannil ja pruunista rullid. Koori tomatid, kergesti saab seda teha, kui keedad tomatid korraks läbi. Lõika kooritud tomatid kuubikuteks. Kui liharullid on pruunistunud, lao rullid ahjuvormi. Mina eemaldasin nüüd ka hambatikud ja panin liharullid vormi hästi üksteise kõrvale, et nad laiali ei läheks. Haki ja pruunista ka sibul. Kalla purustatud tomatid ja praetud sibul liharullidele lisa veidike vett (umbes 1 cm vormipõhja). Kõige peale riputa kuivatatud basiilikut.

Küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 1 tund. Salati valmistamiseks sega kokku veidi Lollo Rossa ja Rukkola salatilehti, lisa pooleks lõigatud kirsstomateid ja maitsesta taimeõliga ja sidrunipipraga, selle võiks asendada värske sidruniga ;)
Serveeri liharulle värske salatiga ja ahjukartuliteka, tõsta juurde kindlasti ka ahjuvormis küpsenud tomateid sibulaga :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar