Reede, 7. august 2009

Sealiha hautis


Väga maitsev hautis. Maitseainete koguseid ma päris täpselt ei kirjutanud,
kõike saab lisada maitse järgi :)

Vajad:
600-700 g sealiha kuubikuid (guljaš kuubikud)
2-3 porgandit
2 sibulat
toiduõli
2 spl jahu
pipart
soola
liha üldmaitseainet (SantaMaria)
2 spl sojakastet
maitserohelist

Valmistamine:
Kuumuta pannil õli ja pruunista liha. Kui liha on palju siis pruunista kahes osas. Lisa hakitud sibul ja pruunista edasi, lisa maitseained. Haki porgandid ja lisa lihale, prae veidi aega kõiki asju koos. Lisa vett, et liha oleks kaetud, maitsesta sojakastmega ja hauta tasasel tulel, kuni liha on pehme. Jälgi ka, et vett ei oleks liiga väha, vajadusel lisa juurde. Mina lisan sojakastet, kuna meeldib selle maitse ja kastme värv jääb ka väga kena. Kui liha on pehme, paksendame veidi kastet. Väga mugav on teha seda purgi abiga, nii ei jää ka jahutükke kastmesse. Võtad kaanega purgi, lisad 2 spl jahu ja külma vett. Suled kaanega purgi ja raputad kõvasti, et jahu lahustuks vees. Seejärel valad segu kastmele ja segad pidevalt. Vajadusel veel maitsesta ja lisa maitserohelist. hautis sobib hästi keedukartulitega :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar