pühapäev, 8. november 2009

Mulgikapsad

Lume saabudes tuleb minul kohe isu talviste toitude järele. Üheks selliseks lemmikuks on mulgikapsad. Kapsaid tasub korraga veidi rohkem valmis keeta, neid saab ideaalselt kuumalt purkidesse panna ja säilivad veidi kauem.
Vajad:
2 kg hapukapsaid
1 kg läbikasvanud sealiha, näiteks peekon
1-2dl odrakruupe (tangu)
soola
suhkurt
vett
Valmistamine:
Lao suurde potti õhuke kiht kapsaid. Lõika sealiha tükkideks ( 1kg tüki võiks lõigata 4-6 tükiks)
Lao kapsaste peale lihatükid ja peale pane ülejäänud kapsad. Kõigepeale pane kruubid. Lõpuks vala kapsastele veidi vett, umbes 0,5 liitrit.

Keeda kapsaid mitu tundi, kuni kruubid ja kapsad on täiesti pehmed. Jälgi ka vahepeal, et poti põhjas oleks paar cm vett. Kui kapsad valmis võid liha jätta kapsastesse, kui meeldib tõsat välja või lõika pisemateks tükkideks ja pane potti tagasi. Serveeri kartulitega :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Postita kommentaar