Pühapäev, 8. november 2009

Isadepäeva šokolaaditort

Selle tordi pikem nimetus oleks vaarika-šokolaaditort väikse brändiga.
Mis veel paremini sobiks isadega kokku, kui mõrkjas šokolaad ja brändi :) Tort jäi väga hea, tükikesest saab korraliku šokolaadi annuse. Tort tuleks valmis teha eelmisel päeval.

Vajad:
Taigen:
150g tumedat šokolaadi
150g võid
4 muna
1,5dl suhkrut
1dl kartulijahu
1,5dl nisujahu
1dl jahvatatud (purustatud) mandleid
1,5 tl küpsetuspulbrit
Immutamiseks:
1dl vett
1 dl brändit
2 sl suhkrut
Täidis:
vaarikatoormoos
Glasuur:
200g tumedat šokolaadi
1dl vaarikatoormoosi
1dl vahukoort
Vormi määrimiseks:
võid
riivsaia

Valmistamine:
Sulata 150g šokolaadi vesivannil ja lase veidi jahtuda. Vahusta või suhkruga, lisa ükshaaval munad, vahustamist jätkates. Sega hulka sulatatud šokolaad. Sega omavahel kuivained kokku ja lisa taignale. Määri koogivorm võiga ja puista üle riivsaiaga. Küpseta 175 kraadi juure 50 minutit. Võimalusel kasuta 22-24 cm läbimõõduga vormi. Mina tegin 26 cm läbimõõduga vormis ja sellisel juhul tuleb küpsetamis aega lühendada, küpseta siis umbes 40 minutit. Lase koogil korralikult jahtuda. Jahtunud kook lõika pooleks ,või kolmeks kihiks, seda on ka mugavam teha, kui kook on veidi kõrgem. Kui teed suurema ja õhema koogi siis on võimalik ainult pooleks lõigata.Sega brändi vee ja suhkruga ja immuta kõik kihid. Kihtide vahele määri ka vaarikatoormoosi.Pealmist kihti ainult immuta.Glasuuri jaoks tükelda šokolaad potti, lisa koor ja vaarikamoos.Sulata nõrgal kuumusel segades, kuni kogu šokolaad on sulanud. Jahuta pisut ja määri tordile. Kunista torti šokolaadi laastudega või mandlipuruga. Tort on ise nii täiuslik, et tegelikult pole väga vaja enam peale midagi lisadagi. Lase tordil seista jahedad terve öö, siis on kõige maitsvam :)

2 kommentaari:

  1. Sokolaaditordi koostises ei ole sul kirjas munade arvu. Mitu muna peaksin panema?

    VastaKustuta
  2. Tõepoolest, munad puudu :)
    Siia kooki läks 4 muna.

    VastaKustuta