laupäev, 3. oktoober 2009

Sealiha koorese teki all :) ehk kooreklops :)


Teatavast käib kooreklops veiselihast, seekord tegin hoopis sealihast :) Sealt ka selline pealkiri toidule, et oleks arusaadavam. Hapukoorekaste jääb mõnusalt kreemjas ja kohev, sealihaga sobib väga hästi.
Vajad:
800g sealiha (välisfilee vms.)
2 sibulat
400g hapukoort
1 spl jahu
250 ml vett
soola
pipart
praadimiseks õli
Valmistamine:
Lõika liha ristikiudu viiludeks. Suured viilud võid poolitada, vasarda liha ja soovikorral vormi ovaalseks. Maitsesta lihaviilud soola ja pipraga. Kuumuta õli pannil ja pruunista lihaviilud mõlemilt poolt. Pruunistunud lihaviilud tõsta kõrvale. Sellest kogusest tuleb minul umbes 18 väiksemat viilu, seega paar pannitäit. Haki ka sibul ja pruunista. Edasi lisa pannile vesi ja tõsta tagasi lihaviilud. Nüüd hauta, kuni liha on täiesti pehme. Hautamist võib teha ka haudepotis ja pärast ka seal kaste valmistada. Minul on hea suur pann ja teen seda seal. Kui liha on pehma valmista kaste. Mugavam on seda jällegi teha, kui liha korraks pannilt välja tõsta. Lisa nüüd pannile jahu ja hapukoor, kuumuta läbi. Lõpuks tõsta lihaviilud tagasi kastmesse keeda mõni minut ja maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Serveeri keedu kartuliga :)

1 kommentaar: