Kolmapäev, 28. oktoober 2009

Kaneelisaiakesed

Taas kord kaneelisaiad...kuid seekord ikka ise tehtud pärmitaignast :)
Vajad:
0,5l piima
50g pärmi
2dl suhkrut
1 muna
0,5 tl soola
200g võid
800-900g jahu
1 tl kardemoni
1 muna määrimiseks
Täidiseks:
100g võid
100g suhkrut (tegelikult panin veidi rohkemgi)
3 tl kaneeli
Valmistamine:
Hõõru pärm 1 spl suhkruga vedelaks. Soojenda piim käesoojaks (37 kraadi) ja lisa pärm. Sega hulka ka pool jahu kogusest ( 400g). Pane nüüd taigen sooja 20 minutiks kerkima. Mina soojendan korraks ahju soojemaks ja panen taigna nõu sinna (umbes 50 kraadiga). Kui taigen on juba veidi kerkinud sõtku hulka ülejäänud jahu (400g), lahtiklopitud muna, suhkur,sool,kardemon ja pehme või. Peale sõtkumist pane taigen uuesti kerkima, umbes 30 minutiks. Kerkinud taignast vormi 2 piklikut pätsi ja rulli umbes 1 cm paksuseks. Määri peale sulatatud või ja raputa kaneelisuhkruga. Keera taigen rulli ja lõika umbes 1-1,5 cm kettad. Määri saiakesed lahtiklopitud munaga ja küpseta 200 kraadi juures umbes 20-30 minutit, kuni saiad hakkavad kergelt pruunistuma :)

4 kommentaari:

  1. Viisin neid vahepeal põdradele aga need vist ei maitsenud neile nii et pidin vanaemale söötma.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kindlasti vanaemale maitsesid rohkem, kui põtradele :)))

      Kustuta
  2. Väga head ja pehmed said teised :)

    VastaKustuta