Kolmapäev, 14. oktoober 2009

Lõhesupp

Kalasuppi võib teha paljudest kaladest ja ka supikogust. Mina teen kalasuppi harva ja siis kasutan roogitud kala või fileed :)
Vajad:
500g lõhet
1 sibul
2-3 porgandit
50-70g riisi
5-6 kartulit
2 l vett
1-2 loorberi lehte
2 vürtsi tera
paar pipra tera
soola
maitserohelist ( till, petersell)
2-3 muna (serveerimisel)

Valmistamine:
Pane kala küma veega keema, koori vaht. Lisa loorber, vürts, pipar ja sool. Keeda umbes 10-15 minutit. Kurna puljong. Haki sibul ja lõika porgand ribadeks. Kuumuta pannil sibul ja porgand.

Koori kartulid ja lõika parajad kuubikud või ribad.Puljongile lisa riis, kartul, porgand ja sibul. Puhasta kala ja vajadusel tükelda, lisa supile. Keeda veel mõni minut, et kõik koostisosad oleks pehmed. Maitsesta tilli ja peterselliga. Keeda mõned munad ja haki, serveerides lisa supile :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar