Kolmapäev, 28. oktoober 2009

Kana paella

See toit viib mõtted kohe Barcelonale, kus hiljuti viibisin. Seal oli igas endast lugupidavas söögikohas korralik paellade menüü ja need viisid keele alla :)
See siin on kiirelt valmiv ja lihtne retsept.

Vajad:
500g kanafileed
300g riisi
1 kanapuljongi kuubik
1 sibul
1 küüslauguküüs
1 paprika
1 pakk külmutatud aedvilju ( mais,porgand,hernes)
õli praadimiseks
broilerimaitseainet
kurkumit ( safranit)

Valmistamine:
Kuumuta õli pannil, mis on piisavalt suur kogu toidu tegemiseks. Võid seda teha ka potis. Lõika kanafilee tükkideks ja pruunista, lisa hakitud sibul ja küüslauk. Maitsesta maitseainetega.Puhasta ja haki paprika ja kuumuta koos kanaga. Nüüd lisa pnnile külmutatud aedvili.

Kui on värskeid aedvilju siis tasub kindlasti neid kasutada. Kui toit on pannil liiga kuiv ja kipub liialt pruunistuma, lisa veidi vett. Keeda riis puljongis pehmeks ja lisa pannile. Sega kõik hästi läbi ja küpseta koos veel mõned minutid. Maitsesta veel vajadusel. Õiges paellas kasutatakse safranit, kui seda pole võib asendada kurkumiga, mis on sarnane ja hulga odavam :)
Kurkum jätab toidule ilusa kollaka jume :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar