Kolmapäev, 19. august 2009

Veise pajaroog seentega


Veiseliha - minu lemmik!!! See on üks korralik kõhutäis :) Veisepada sobib serveerida keedukartulitega ja värske salatiga! Mina hautan pajarooga ahjus, kuid seda võib ka teha pannil ja potis pliidi peal :)

Vajad:
500g veiseliha (praetükk)
veidi õli või võid (pruunistamiseks)
2 sibulat
2 küüslauguküünt
3 spl jahu
2-3 porgandit
200g šampinjone
4-5 dl vett
1 spl sojakastet
pipart
soola

Valmistamine:
Lõika liha kuubikuteks, vajadusel puhasta ka kelmetest. Sulata või pannil ja pruunista sibul. Tõsta sibul kõrvale. Pruunista ka veiseliha kuubikud, tee seda kahes jaos siis pruunistub liha paremini ja ei hakka hauduma. Lõpuks pane liha kokku ja maitsesta soola ja pipraga. Tõsta lihale jahu ja prae koos läbi mõni minut. Lisa vesi ja sega pidevalt. Kui kaste on paksenenud, lisa juurde praetud sibul, peenestatud küüslauk, sojakaste ja tükeldatud porgand. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga. Nüüd võid hautada pannil kaane all või panna ahjuvormiga toit ahju hauduma - nagu mina teen. Kui ahjuvormil pole kaant siis sobib ka foolium katteks. Küpseta toitu 180 kraadi juures umbes 1 tund. Vahepeal sega rooga. Siis lisa tükeldatud šampinjonid, sega läbi ja küpseta edasi umbes 35-45 minutit. Serveeri keedetud kartulitega ja värske salatiga :)

3 kommentaari: