Pühapäev, 30. august 2009

Šnitslid sealihast


Šnitslid on meie pere üks armastatumaid lihatoite. Paneeritud liha tasub teha kohe suurem kogus, kuna liha jääb väga maitsev ja seda võib ka külmalt leivaga süüa :)

Vajad:
1 kg seavälisfileed
3 muna
2oog riivsaia
praadimiseks õli
soola
pipart

Valmistamine:
Lõika lihast umbes 1 cm jämedused viilud. 1 kilost lihast saab umbes 10-12 šnitslit. Vasarda liha haamriga lihaviile õrnalt mõlemilt poolt. Maitsesta lihaviilud soola ja musta pipraga. Lõõ kaussi 3 muna ja klopi segi. Teise kaussi kalla riivsai. Nüüd kasta lihaviilud munast läbi ja keera riivsaias. Pane pann tulele ja kuumuta õli, prae lihaviile õlis mõlemilt poolt. Peale igat pannitäit on soovitav pann pesta ja panna uus õli, siis ei jää kõrbenud riivsaia pudi teiste tükkide külge ;) Šnitslite juurde sobivad väga hästi sibula rõngad, mis on praetud lihapraadimis õlis. Serveeri liha keedukartulitega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar