Laupäev, 29. august 2009

Õunakook


See on klassikaline biskviitkattega õunapirukas :) Sobib ilusti nädalavahetust kaunistama :)
Vajad:
500-600g õunatükikesi
2 spl fariinisuhkrut
2 spl tavalist suhkrut
kaneeli

Muretaigen:
150g võid
250g jahu
60g suhkrut
2 munarebu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola

Biskviittaigen:
6 muna
7 spl suhkrut ( kui suhkrut on veidi rohkem, vahustub muna paremini)
4 spl nisujahu
2 spl kartulitäklist
Valmistamine:

Haki noaga rasvaine kuubikuteks, lisa suhkur, muna ja lõpuks küpsetuspulbriga segatud jahu ja sool.Haki kõik läbi ja suru palliks. haia taigent 30 minutit külmas. Võta suur ahjuplaat ja suru või rulli taigen plaadi põhja. Küpseta taigent umbes 10 min. 180 kraadi juures. See aeg puhasta ja tükelda õunad. Sega õunatükid suhkrute ja kaneeliga.

Kui taigen on kuldkollaseks küpsenud, vala peale õunatükikesed, küpseta veel 5-10 minutit. Nüüd vahusta munad suhkruga kõvaks vahuks, lisa ettevaatlikult jahusegu (nisujahu + tärklis). Kergem on jahu läbi sõela lasta siis ei teki jahutükikesi.
Nüüd kalla biskviittaigen koogile ja küpseta kuni kook on kuldpruun.
Nämmm...:)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar