Laupäev, 25. detsember 2010

Kõrvitsakeeks


Kõrvitsakeeks on väga maitsev küpsetis. Küpsetasin keeksi juba esimese advendi paiku, kuid nüüd jõuan alles aja maha võtta ja kirja panna. Keeks jäi väga mahlane ja vürtsikas. Olen suur keekside sõber ja see jääb kindlasti üheks mu lemmik retseptiks. Originaal retsepti leidsin ma toidutarest , kuid kohandasin teda veidike enda järgi ja vähendasin ka koguseid. Minu antud kogustest saab ühe maitsva kõrvitsakeeksi.
Vajad:
4 dl jahu
0,5 tl kaneeli
1/4 tl jahvatatud nelki
0,5 tl soodat
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
1 dl fariini suhkrut
1 dl suhkrut
120 g võid
2 muna
250g kõrvitsat
1/4 dl piima
1 tl vanilje suhkrut
Valmistamine:
Vahusta või suhkruga ja lisa pidevalt vahustades munad. Sega teises kausis jahu maitseainetega. Pane kõrvitsakuubikud potti ja lisa õige veidi vett. Hauta kõrvits pehmeks ja püreesta. Sega nüüd vaheldumisi kokku vahustatud munad ja jahu koos kuivainetega, piim ja kõrvitsa püree.Kalla segu võitatud vormi ja küpseta 180 kraadi juures 40-50 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar