Vajad
1 kg tomateid või (800g purustatud tomateid)
1 kg tomateid või (800g purustatud tomateid)
200 ml puljongit (kana)
1 punane sibul
2 küüslaugu küünt
veidi oliiviõli
basiilikut
tüümiani
meresoola
pipart
2-3 sl toorjuustu
Valmistamine:
Lase tomatid korra keevast veest läbi, nii tuleb nahk hästi maha. Eemalda tomatitelt nahk ja lõika veidi väiksemateks tükkideks. Pane potti podisema ja lisa ka puljong. Pruunista pannil oliiviõlis hakitud punane sibul, lõpupoole lisa ka küüslaauk ja kuumuta läbi. Kalla sibul ja küüslaauk tomatisupile. Keeda umbes 10 minutit. Püreesta saumikseriga ja maitsesta meelepäraste ürtidega. Lisa ka vajadusel soola ja pipart. Kui tahad vedelamat suppi võib ka rohkem puljongit lisada. Kui supp on püreestatud lisa 2-3 sl toorjuustu, sega hästi läbi ja lase korra veel keema. Serveerides võib veel supile toorjuustu lisada, see annab väga mõnusa meki ja teeb supi sametiseks :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar