laupäev, 1. mai 2010

Kohupiimakringel

Üks pärmitaigna tegu ja kolm erinevat kringlit :) Tahtsin katsetada ja tulemuse oli super hea! Kõigepealt siis kohupiimakringlist. Pärmitaigna retsept on mul koguaeg üks ja sama ja selle peale võib kindlalt välja minna. Tulemuseks on hästi kerkiv, kohev ja magus sai :) Retsepti leiab siit:
Vahele läks :
300g magusat kohupiimakreemi
2-3 spl vaniljekastme pulbrit (Ekströms)
60g sulatatud võid
80g martsipani
Taigna rullisin laiali ja täidise jaotasin ühtlaselt sinna peale, lõpuks pudistasin martsipani. Seejärel keerasin kõik rulli ja lõikasin rulli pikku pidi pooleks. Põimisin vaheldumisi ja keerasin meelepäraselt kokku.Pealt võõpasin munaga. Sellest portsjonist saab kas ühe suurema pärja või 2-3 pisemat kringlikest.Kringlit küpsetasin 190 kraadi juures, kuni hakkas värvi võtma :) Veidi jahtunud kringlile sulatasin vesivannil peale valge šokolaadi, kuhu lisasin 30g võid ja rõstisin peotäie mandleid.

6 kommentaari:

  1. superhea kokk oled.

    VastaKustuta
  2. Tere. Küpsetasin 190 kraadi juures kuni pealt ilus pruun. Aga sööma hakates tundus, et keskelt ei ole kringel päris läbi küpsenud. Milles võis asi olla?

    VastaKustuta
  3. Äkki kerkis väga suureks ja jäi seest toores. Muidu kohupiimakringel ongi kuumalt selline hästi pehme ja parem on teda tõsta ja lahti lõigata veidi jahtunult. Võibolla jäi kohupiimamass liialt vedel, ei teagi. Või proovi kauem küpsetada veidi madalamal temperatuuril. Minul on see siiani õnnestunud ja üks lemmik retsepte.

    VastaKustuta
  4. Tere! Mis selle vaniljekreemi pulbriga teha tuleb? Kas lihtsalt lisada kohupiima massi juurde?

    VastaKustuta