Pühapäev, 1. august 2010

Pavlova

Ma olen väga suur besee sõber ja juba ammu plaanisin pavlova kooki teha. Oma nimepäeval tundus just õige hetk see imeline kook ära proovida. Pavlova retsepte on sarnaseid palju, kuid küpsetusaeg neis erinev. Seega lugesin siit ja sealt ja lõpuks panin omamoodi kokku. Et veidike veel erineda ja seda kooki omamoodi teha, tegin ma hoopis pisikesed pavlova koogikesed. Tegu oli seda väärt! Taigent tuleb sellest kogusest palju, mina tegin lisaks veel paar plaaditäit beseesi. Kokku tuli 3 plaaditäit maiusi :)
Vajad:
8 munavalget
400g suhkrut
4 tl maisitärklist
1tl vaniljesuhkrut
0,5 tl soola
Kaunistuseks:
2 dl vahukoort
200g kohupiimakreemi
marju
Valmistamine:
Lisa munavalgetele sool ja hakka vahustama, kui juba kerge vaht hakkab tekkima, lisa järk järgult suhkur. Vahusta pidevalt ja lisa ka maisitärklis. Kui vaht on kõva, tugev ja läikiv ongi valmis. Pane ahi 160 kraadi juurde sooja. Samaaeg tee pavlova põhi või põhjad valmis. Mugav on teha seda tordipritsiga. Kõigepealt tee parajad kettad ja siis lase pritsiga kõrgemad ääred - nagu väiksed korvikesed, kuhu pärast tuleb sisse kreem täidiseks ja marjad peale. Kui nüüd tõstad plaadid ahju, alanda kohe temperatuur 110 kraadini ja küpseta umbes 1,5 tundi. Peale seda võivad beseed veel pehmed olla. Jäta plaadid veel ahju kuivama, selleks võib kuluda veel tunnike. Hea kui jätad ahjuukse kergelt paokile. Pavlova käibki seest kergelt pehme - kommilaadne. Kui beseed on kuivanud, vahusta koor ja sega kohupiimaga. Täida koogikesed kreemiga ja kaunista marjadega :) Väiksed koogid tuleks üsna ruttu ära süüa, kuna muutuvad niiskeks ja pehmeks. Kuid seda muret vist pole, kui koogid lauas, kaovad nad suurte maiasmokkade käest ruttu :)
Siin on laste jaoks erikujulisi pavlova koogikesi.Südame, lille ja autokujulised :)

1 kommentaar:

  1. Mina ei ole besee sõber, aga kui pakutakse selliseid ilusaid ja ahvatlevaid väikesi koogikesi, siis ära küll ei ütleks

    VastaKustuta