laupäev, 13. november 2010

Prantsuse kohupiimakook

Septembris oli mul võimalus viibida Pariisis, mis oli väga imeline oma toidu ja ka joogi poolest. Enne sõitu avastasin ma poest Prantsuse kohupiimakoogi, mida me kodustega enne mu reisi nautisime. See oli tõesti väga maitsev. Tagasi tulles jäi see kook mind kummitama ja üritasin midagi sarnast ise teha. Võiksin öelda, et jäi üsna sarnane ja väga maitsev :)
Muretaignaks vajad:
200g võid
100g suhkrut
300g jahu
1 muna
näpuotsaga soola
Pane kõik ained koos kaussi ja näpi taigen ühtlaseks. Taignapall pane pooleks tunniks külma.
Kohupiimakate:
400g kohupiima
400g hapukoort
1,5 dl suhkrut
3 muna
3 spl tärklist
vaniljesuhkrut
mandlilaaste
Vahusta munad suhkruga. Sega juurde kohupiim ja hapukoor. Lõpus õrnalt ka tärklis ja mandlilaastus.
Küpseta 180-200 kraadi juures, kuni kook on kuldpruun.

4 kommentaari:

  1. üli hea kohupiimakook. Lihtne teha. Meie pere vaieldamatu lemmik.

    VastaKustuta
  2. Kui suure plaaditäie sellest saab?

    VastaKustuta
  3. Ma just mõtlen, et millisest poest Sa seda ostsid. Prantslastel pole kohupiima. Aga kook on super maitsev

    VastaKustuta
  4. Olen ka väga huvitatud plaadi suurusest?

    VastaKustuta