Pühapäev, 28. november 2010

Ratatouille oliividega

Üks väga hea aedviljatoit, pärineb Prantsusmaalt. Sobib nii lihatoitude juurde, kui ka pastaga või riisiga.
Vajad:
1 sibul
3 küüslaugu küünt
1 baklažaan
1 suvikõrvits
2 punast paprikat
1 kollane paprika
1 purk purustatud tomateid (400g)
võimalusel kasuta värskeid tomateid
1/2 köögiviljapuljongi kuubikut
1 loorberileht
1 dl kivideta musti oliive
1 dl vett
soola
pipart
ürte: tüümiani, peterselli
õli
Valmistamine:
Puhasta köögiviljad ja tükelda. Kuumuta potis õli ja pruunista sibul. Lisa kõik hakitud köögiviljad ja sega, kuumuta veidi. Kalla peale purustatud tomatid, vesi ja murenda juurde puljongikuubik. Pane sekka ka loorber. Hauta aedviljad pehmeks, see võtab aega umbes 20 minutit. Maitsesta soola ning pipraga. Lõpuks lisa oliivid ja kuumuta veel korraks kõik läbi. Haki peale värskeid ürte ja Head Isu !

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar