neljapäev, 13. august 2009

Kana tomatipirukas

Antud retsepti panin ma ise kokku. Tomatipirukas on üks meie pere lemmikuid, et saada veidi toekam eine lisasin juurde kanaliha. Põhja tegin kohupiima muretaignast. Selline pirukas sobib hästi kohvilauale ja ka iseseisvaks roaks :) Ei saa märkimata jätta, et tomatid korjasin otse kasvuhoonest :)))
Vajad:
Piruka põhjaks on kohupiima muretaigen.
200g võid (margariini)
200g maitsestamata kohupiima
4 dl jahu
0,5 tl soola
0,5 tl küpsetus pulbrit

Täidiseks:
400g kanafileed (fileeribasi)
1 paprika
1 sibul
veidi õli
3 spl pestot
4-5 päikesekuivatatud tomati lõiku
värskeid tomateid
kuivatatud ja värsket basiilikut
soola
pipart

Kate:
3 muna
3 dl kohvikoort
200g juustu
soola
pipart

Valmistamine:
Kõigepealt valmista piruka taigen. Lõika külm või kuubikuteks, kalla peale küpsetuspulbriga segatud jahu.Peenesta noaga ja lisa kohupiim, maitsesta soolaga. Vormi taignast pall ja pane tunniks külmutuskappi.

Lõika kanafilee pisikesteks tükkideks. Pruunista kuumal pannil õlis, lisa hakitud sibul ja paprika, prae veidi kõiki koos ja maitsesta soola ja pipraga. Suru pirukataigen küpsetusplaadi põhja ja äärtele. Eelküpseta põhja 10 minutit. Siis määri põhjale pesto kastet, lisa kana -paprika-sibula segu. Haki päikesekuivatatud tomatid ja puista samuti plaadile. Nüüd lao tomati viilud ja lisa kuivatatud basiilikut. Mina jahvatan tomatitele ka veidi pipart peale. Kõige lõpuks sega kokku koor, munad ja osa juustust. Seejärel vala segu pirukale ja puista ülejäänud juust kõigepeale. Küpseta 20-30 minutit. 200 kraadi juures.

2 kommentaari:

  1. kui suure plaadi jaoks see kogus on?

    VastaKustuta
  2. Mina tegin oma ahjuplaadi suuruse, plaat on umbes 40x35 cm :)

    VastaKustuta