esmaspäev, 19. oktoober 2009

Õuna-kohupiimakook mandli-purukattega

See kook on väga mahlane ja maitsev.Kook säilib hästi ja on teisel ja kolmandal päevalgi sama mahlane ja pehme. Iseasi, kas seda maitsvat küpsetist teiseka päevaks jagubki :)Kooki tuleb suur ahjuplaadi täis. Kui kogused pooleks jagada võib ka vormis pisema koogi teha.
Vajad:
6 dl jahu
3 dl suhkrut
1,5 tl küpsetuspulbrit
2 tl vaniljesuhkrut
225g võid
1 muna
1 1/2 dl hapukoort
Täidis:
7-8 õuna
0,5 dl fariinisuhkrut
1,5 tl kaneeli
500g kohupiima
2 spl suhkrut (kui on magus kohupiim piisab 1 spl suhkrust)
2 muna
1 tl vaniljesuhkrut
poole sidruni mahl ( soovi korral koor riivitult)
Mandlilaastusi

Valmistamine:
Sega kausis jahu, suhkur, küpsetuspulber ja vaniljesuhkur. Lisa sulatatud või ja hõõru ühtlaseks taignaks. Tõsta 1/3 taignast kõrvale ning sega ülejäänu hulka munad ja hapukoor. Kata küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaat taignaga. Puhasta ja tükelda õunad, sega hulka fariinisuhkur ja kaneel. Teises kausis vahusta muna suhkruga . Munavahule sega juurde kohupiim. Kata taigen õunaviiludega ja vala peale kohupiimamass. Kõige lõpuks murenda peale 1/3 alles olnud taignast ja raputa üle mandlilaastudega. Küpseta 200 kraadi juures 30-40 minutit.

1 kommentaar:

  1. kas munakogused on õiged? taigna jaoks on kirjutatud 1 muna, aga selgituses räägitakse munadest mitmuses ja täidise jaoks on kirjutatud 2 muna, aga seletuses räägitakse ühest munast. kumb siis õige on?

    VastaKustuta