neljapäev, 20. jaanuar 2011

Fish and chips ehk õllepaneeringus kala friikartulitega

Kuulus roog Inglismaalt ja tuntud juba 1860 aastast. Idee tuli Jamie Oliverilt . Jäi väga maitsev, kala oli seest mahlane ja ümber krõbe paneering. Minu kala mittesööv teismeline pistis ja ainult kiitis, rääkimata teistest lastest. Kui lapsed kala nii väga ei taha, siis selle toiduga saab nad kala sööma küll.Nüüd lähemalt koostisosadest.
Vajad:
500g Valget kala (Pangasiuse filee)
umbes pool sidrunit
soola
pipart
250 ml head külma õlut
150g jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
kartuleid
päevalilleõli
Valmistamine:
Mina kasutasin Pangafileed ja pooles kilos oli täpselt kaks suurt kalafileed. Lõikasin filee neljaks, kõigepealt pikkupidi ja siis pooleks. Nii sain kaheksa kala tükki. Kuivata fileed köögipaberiga kuivaks, maitsesta soola ja pipraga ja pigista peale sidruni mahl. Kasutasin poolest sidrunist veidi vähem ära. Nüüd keeruta väga kergelt kala tükke jahus, see on vajalik, et paneering ei koorduks kaladelt lahti. Vahepeal pane õli soojenema. Kasuta potti või kõrgema äärega panni, õli peab mahtuma pannile piisavalt. Nüüd sega kokku õlu, jahu ja küpsetuspulber. Kasta kala taignasse ja küpseta õlis kuldpruuniks. Mõlemalt poolt umbes 3-4 minutit, oleneb ka õli temperatuurist. Korraga küpseta 1-2 fileetükki. Kui kala on küpsenud tõsta tükikesed kõigepealt köögipaberile, et liigne õli välja imbuks. Siia kõrvale sobivad ideaalselt friikartulid. Need võib samuti toorest kartulist ise teha õlis küpsetades. Mina aga seekord kasutasin valmis lõigatud kartuleid ja küpsetasin ise.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar