Teisipäev, 30. märts 2010

Mustikapirukas martsipaniga

Üks magus ja krõbe suutäis. Kõrvale tegin vaniljekastet, mis sobis koogi juurde imehästi. Kasutasin külmutatud mustikaid, kuid värsketest jääks kindlasti veel maitsvam :)Retsept on pärit Pereköögist.
Vajad:
150g võid
1dl suhkrut
1 muna
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
Täidiseks:
4 dl mustikaid
2 tl kartulijahu
Kate:
100g martsipani
100g võid
1 dl suhkrut
1 dl nisujahu
Valmistamine:
Vahusta või suhkruga ja lisa vahustades muna. Sega omavahel kuivained ja lisa taignale. Suru tainas vormi põhja ja äärtele. Peale kalla mustikad, mis on segatud kartulijahuga. Kui kasutad värskeid marju, pole kartulijahu vaja lisada. Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit.
Murenda martsipan, sega kokku või, jahu ja suhkruga. Tainas kleepub küll sõrmedele, kuid murenda see koogile. Küpseta veel 20 minutit. Serveeri vaniljekastmega :)

1 kommentaar:

  1. Yks parimaid kooke yldse..väga maitsev.. :) Ainult, ma lasen koogil algul kauem olla ja siis kattega vähem aega, sest martsipan kipub kergelt k6rbema minema.

    VastaKustuta