teisipäev, 6. aprill 2010

Kiievi kotletid

Kiievi kotletid on juba ammusest ajast tuntud roog. Ise teha on neid lihtne ja kanafilee jääb mõnusalt pehme ja mahlane. Meie pere üks lemmiktoite ;) Ühest fileest saab ühe kotleti.
Vajad:
5 kanafileed
1-2 muna
1dl piima
riivsaia
soola
soovi järgi maitseaineid
Maitsevõi:
50-60g võid
sidrunimahla (1-2 spl)
hakitud peterselli
hakitud tilli
soola
Valmistamine:
Kõigepealt valmista maitsevõi. Hõõru omavahel vahule või, sidrunimahl, maitsetaimed ja sool. Segust vormi kang ja pane külma. Lõika jämedamadamatele kanafileedele kergelt sälgud sisse, et neid saaks lahti teha. Ääres olevad lahtised fileeribad lõika ära, nendest saab mõnusaid kanasnäkke valmistada. Vasarda kergelt kanafileed läbi kile. Fileesi võid ka kergelt maitsestada, kuid mitte tugevalt, kuna maitsevõi teeb seda ka. Pane igale fileele maitsevõid ja keera filee rulli. Säti nii, et nurgad jääksid ilusti suletuks. Klopi segi muna ja piim, teise kaussi kalla riivsai ja lisa veidi soola. Veereta kotletti muna-piimasegus ja riivsaias, siis korda seda veelkord. Pane pooleks tunniks külma, nii jääb paneering paremini kinni. Küpseta kotlette õlis igast küljest. Serveeri värske salatiga :)

1 kommentaar: