kolmapäev, 9. juuni 2010

Rabarberi-kohupiima purukook

Väga maitsev kook, suur plaaditäis sai väga ruttu otsa, see ütleb kõik :)
Vajad:
350g jahu
200g suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
220g võid
1 muna
1 dl hapukoort
rabarbereid
1-2 spl fariinisuhkrut
kaneeli
500g magusat kohupiima
1 muna
Valmistamine:
Sega kausis omavahel jahu, suhkur, vaniljesuhkur ja küpsetuspulber. Lisa sulatatud või ja hõõru mass ühtlaseks. Tõsta 1/3 taignast kõrvale, sellest saab puru-kate. Ülejäänu hulka sega muna ja hapukoor. Kata küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaat taignaga (jääb üsna õhuke). Puhasta ja tükelda rabarber, sega kokku fariinisuhkruga ja lisa veidi kaneeli. Laota rabarberi tükid taignale. Sega omavahel kokku kohupiim ja muna, ning kalla koogile. Kuna kohupiima pole palju ja üsna keeruline on seda tervele koogile ära jagada, siis arvan,et nutikas oleks rabarberitükid kohupiima-munaseguga kokku segada ja alles siis kõik põhjale kallata. Kõige lõpuks murenda peale allesjäänud puru-segu. Küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 30 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar