Need on minu esimesed sefiirikorvikesed. Leidsin palju erinevaid sefiiri retsepte ja plaanin neid mitmeid proovida. See sefiir jäi päris maitsev, kuid ma ootasin siiski midagi enamat ja sarnasemat oma lemmik korvikestele.
Muretaignas kasutasin:
200g võid
100g suhkrut
300g jahu
1 munakollane
vaniljesuhkrut
tsipa soola
Sefiiri jaoks:
3 munavalget
300g suhkrut
50-100ml haput mahla
1/4 tl sidrunihapet
Sefiiri jaoks pane mahl ja suhkur potti kuumenema. Päris tugevalt ära keema aja. Pidevalt segades kuumuta kuni siirup pakseneb. Umbes 10 - 20 minutit. Vahusta munad tugevaks vahuks, et jääks korralik vaht, tasub 10 minutit ikka vahustada. Seejärel nirista kuum siirup munavahule ise pidevalt vahustades ja jätka vahustamist veel 5-10 minutit. Täida valmis küpsetatud korvikesed sefiiriga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar