laupäev, 2. aprill 2011

Pitsa küpsetatud tomatite ja kolme juustuga

Väga maitsev Itaalia hõnguline pitsa, milles kasutasin kolme erinevat juustu ja ahjus eelnevalt küpsetatud tomateid. Sellest kogusest saab ühe umbes 30 cm läbimõõduga pitsa. Kuid soovitan teha pitsapõhja taigent topelt koguse, siis saab kohe paar pitsat ja kasutada erinevaid katteid.
Pitsapõhi
1 umbes 30 cm läbimõõduga pitsa:
150g nisujahu
6g ehk pool pakki kuivpärmi
1 dl-1,25 dl käesooja vett
1 tl oliiviõl
0,5 tl meresoola
Tomatikaste:
Sellest kogusest tuleb kastet kindlasti rohkem, kui vaja ühele pitsale. Kuid väiksemat kogust pole mõtet teha. Tomatikastet saab kasutada ka muudes toitudes :)
400 g purustatud tomateid
2 küüslaugu küünt
1 sibul
meresoola
pipart
basiilikut
meelepäraseid maitseaineid
Pitsakate:
200g kirsstomateid
1-2 sl oliiviõli
võid praadimiseks
100-150g, umbes 5-6 šampinioni
peotäis musti kivideta oliive, umbes 10 tk
soola
pipart
basiilikut
mozzarellat viiludena, umbes 150g
kitsejuustu, umbes 50-80g
parmesani, värskelt riivitult 60g
Valmistamine:

Kõigepealt valmista pitsapõhja taigen. Mõõda kaussi jahu ja sega kuivpärmi ning soolaga. Nirista segades juurde käesoe vesi ja oliiviõli. Sõtku taigen ühtlaseks, vajadusel lisa veidi jahu või sooja vett. Jäta taigen kerkima umbes 1-1,5 tunniks. Kuni taigen kerkib on paras aeg küpsetada tomatid ja muud koostised ette valmistada. Poolita kirsstomatid ja lao ahjuplaadile, maitsesta soola, pipra ja basiilikuga. Nirista peale oliiviõli ja küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 10 minutit. Viiluta šampinjonid ja prae võis. Tomatikastme valmistamiseks pruunista sibul, lisa peenestatud küüslauk ja purustatud tomatid. Maitsesta soola, pipra ja basiilikuga. Hauta kuni kaste on parajalt paks. Soovikorral võid saumikseriga kastme püreestada. Ühele pitsale läheb kastet umbes 1-3 sl, maitse järgi. Kui taigen on parasjagu kerkinud, vooli käte abil paraja suurusega ketas. Aseta see õliga määritud ahjuplaadile, määri peale tomatikastet ja lao peale küpsetatud kirsstomatid. Nüüd lähevad peale seened ja oliivid. Viiluta mozzarella ja aseta pitsale. Murenda vahedesse kitsejuust ja riivi peale parmesani. Kõige peale nirista veidi oliiviõli. Küpseta eelsoojendatud ahjus 220 kraadi juures umbes 20 minutit. Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar