Pühapäev, 3. aprill 2011

Ciabatta päikesekuivatatud tomatite ja oliividega

Ciabatta on minu vaieldamatu lemmik saia/leiva toodete seas. Eelistan alati saiale Ciabattat, kuigi tegu on Itaalia leivaga. Tegelikult on ciabatta tegu väga pikaajaline protsess, nii nagu leiva puhul ikka. Kuid siin on veidi lihtsam ja kiirem retsept ja välja tuleb ikka täitsa ciabatta. Siin on lisandiks oliivid ja päikesekuivatatud tomatid. Sellest kogusest tuleb 2 ciabattat.
Vajad:
250 ml vett
1,5 tl kuivpärmi (3g)
1 tl meresoola
0,5 dl rukkijahu
3 dl nisujahu
1,5-2 dl mitmevilja jahusegu
1 tl leivasiirupit
1 sl oliiviõli
10 oliivi
3 päikesekuivatatud tomatipoolikut õlis.
Valmistamine:
Mõõda kaussi kõik jahud, kuivpärm ja sool. Lisa sõtkudes vesi, leivasiirup ja õli. Haki oliivid ja tomatipoolikud meelepärasteks tükkideks ja sõtku lõpus needki taignasse. Jäta taigen 1-2 tunniks rätiku alla kerkima. Kalla kerkinud taigen jahusele lauale ja vooli kaks parajat leiba. Tõsta jahused leivad ahjuplaadile, mis kaetud küpsetuspaberiga. Lase nüüd veel 30 minutit kerkida. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures umbes 20-25 minutit. Ahju põhja pane veenõu, nii jääb ciabattadele eriti mõnus ja habras pealispind. Lahti lõika veidi jahtunult.


1 kommentaar:

  1. Tere,
    Kindlasti proovin ja annan teada, tundub isuäratav :-)

    VastaKustuta