Vajad:
250 ml vett
1,5 tl kuivpärmi (3g)
1 tl meresoola
0,5 dl rukkijahu
3 dl nisujahu
1,5-2 dl mitmevilja jahusegu
1 tl leivasiirupit
1 sl oliiviõli
10 oliivi
3 päikesekuivatatud tomatipoolikut õlis.
Valmistamine:
Mõõda kaussi kõik jahud, kuivpärm ja sool. Lisa sõtkudes vesi, leivasiirup ja õli. Haki oliivid ja tomatipoolikud meelepärasteks tükkideks ja sõtku lõpus needki taignasse. Jäta taigen 1-2 tunniks rätiku alla kerkima. Kalla kerkinud taigen jahusele lauale ja vooli kaks parajat leiba. Tõsta jahused leivad ahjuplaadile, mis kaetud küpsetuspaberiga. Lase nüüd veel 30 minutit kerkida. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures umbes 20-25 minutit. Ahju põhja pane veenõu, nii jääb ciabattadele eriti mõnus ja habras pealispind. Lahti lõika veidi jahtunult.
Tere,
VastaKustutaKindlasti proovin ja annan teada, tundub isuäratav :-)