laupäev, 29. august 2009

Kõige parem kanapitsa

Kõige parem on see pitsa sellepärast juba, et see on mu mehe retsept.Meie peres ongi saanud tavaks, et pitsasi teeb mees ja tal tuleb see oivaliselt välja!!! Pitsa põhja taigna retsepti ma siinjuures ei anna. Selle pitsa juures kasutati Vilma õhukesepitsa pulbrit. Kuna mu kallis mees teeb suure andumusega oma pitsasi ja see võtab tal ka hulga aega , et veidi kiiremini saaks läks ta kergema vastupanu teed ja kasutas valmis pulbrit :) Mis on ju ka väga maitsev ja kui on nii hea kate siis põhi ei mängigi nii suurt rolli ;) Nüüd siis pitsa juurde :)

Vajad:
Vilma õhukesepitsa põhja pulbrit
200 ml vett
50 ml õli
300-400 ml Pomito pitsa ja pasta kastet ( müüakse 450 ml pakendis)
pool grillkana (küpsetatud kana)
100-150 g ananasi konservi (ilma vedelikuta)
4-5 päikesekuivatatud tomati poolikut
1 paprika
50 g musti oliive kivideta
50g sinihallitus juustu
2-3 küüslaugu küünt
3-4 tomatit
pitsamaitseainet
kuivatatud basiilikut
500g riivjuustu

Valmistamine:
Valmista pitsa põhi pulbrist, veest ja õlist. Suru taigen suure plaadi põhja. Määri põhi Pomito pitsa kastmega. Raputa peale puhastatud ja hakitud kana.Peenesta küüslaauk ja lisa pitsale. Lao peale ananassi kuubikuid, tükeldatud päikesekuivatatud tomateid, hakitud paprika ja viilutatud oliive.Murenda näppude vahel sinihallitusjuust ja lisa samuti. Lõika tomatid viiludeks ja lao pitsale, maitsesta pitsa maitseainega ja basiilikuga, kõige peale raputa riivitud juust. Küpseta pitsat ahjus pitsa-reziimiga, kui see puudub siis 180 kraadi juures, kuni on valmis. Lõpupoole on soovitav küpsetada alt küpsetus reziimil. Kokku küpseb umbes 25-30 minutit. Head maitseelamust!!!

2 kommentaari:

  1. sry aga minu arvates on pizza põhi kõige alus :) olen jändanud kõvasti aga lõpuks leidsin,et vee asemel sobib piim paremini ,loomulikult õhuke põhi.Ise tehtud taigen ikka kõikse parem.Kõike head.

    VastaKustuta
  2. Kindlasti olen nõus, et enda tehtud põhi ikka parim. Kuid mu mees suutis mind tõsiselt üllatada Vilma põhja pulbriga ;) Ta ei ole just palju köögis, seega talle andeks antav ;)))

    VastaKustuta