neljapäev, 6. august 2009

Lasanje


Olen proovinud mitmeid Lasanje retsepte, kuid nüüd olen jäänud selle juurde. Kõige mahlasem ja maitsvam !!!

Vajad:
Lasanje plaate (18-20, kogus oleneb vormis suurusest)
Bolognese kaste:
500g hakkliha
veidi õli
2 sibulat
2-3 küüslaugu küünt
500g purustatud tomateid
2 spl tomatipastat
2 dl puljongit
0,5 tl soola
0,25 tl pipart
1 tl basiilikat
1 tl paprika pulbrit

Juustu kaste:
50g võid
1 dl jahu
1 l piima
200g juustu
soola
muskaati
valget pipart
Peale:
150g juustu
Valmistamine:
Kõigepealt valmista bolognese kaste. Pruunista pannil sibul ja hakkliha, lisa maitseained ja peenestatud küüslauk.Kalla juurde purustatud tomatid, tomatipasta ja puljong. Hauta kastet 10 minutit. Juustu kastme valmistamiseks sulata pannil või, lisa juurde jahu ja pruunista veidi. Kalla juurde piim ja sega pidevalt, kuni kaste pakseneb. Lisa kastmele maitseained ja riivitud juust. Kata ahjuvorm bolognese kastmega, pane peale lasanje plaadid, seejärel vala plaatidele juustukaste. Kata taas plaatidega ja peale pane bolognese kaste, taaskord plaadid peale.Kõige peale jääb juustukaste. Pane lasanje ahju 180 kraadi juurde, küpseta 30 minutit, seejärel riputa peale 150g juustu ja küpseta veel 10 minutit. Kokku küpseb lasanje umbes 40 minutit. Enne lahtilõikamist lase veidi taheneda ;) Head isu!!!



4 kommentaari:

  1. Basiilika on hoone tüüp, Sina oma retseptis kasutad basiilikut.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ning Teie ei kasuta oma lauses õiget sõnade järjekorda. :)

      Kustuta
  2. Super maitsev olgu seal basiilik või basiilik :D

    VastaKustuta
  3. Proovin. Kas vormile tuleks kate ka peale panna või pigem mitte?

    VastaKustuta