esmaspäev, 3. august 2009

Marineeritud tomatid


Pisikesed kirsstomatid jäävad marineeritult väga kenad ja on maitsvad samuti. Hoidisesse panen ikka koduaia tomatid :)

Vajad:
Väikseid tomateid
1 l vett
1 spl soola
1 spl suhkrut
2 spl äädikat
mõni pipratera
mõni vürts
tilli

Valmistamine:
Tee tomatitele hambatikuga mõni auk ja lao purkidesse. Keeda marinaad veest ja maitseainetes, vala seejärel tomatitele. Kuumuta purke 10-15 min. Sule purgid kuumalt ja lase toas jahtuda.

8 kommentaari:

  1. Mis protsendiline äädikas? Selle oleks võinud kirja panna :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma olen selle retsepti härgi palju kordi teinud. Kasutan 30% äädikat alati.

      Kustuta
    2. Nii tore, et jagate niii kenal moel retsepti, hea teada, kuidas edasi saan tegutseda!
      Aitäh!

      Kustuta
  2. Kuidas ma neid purke kuumutan? Purke tuleb kuumutada enne kindlasti et need oleksid steriilsed, ehk siis keevas vees keeta. Kus ma neid selle järel kuumutan kui tomatid juba purgis? Jääb vähekene arusaamatuks.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Purkide kuumutamine:
      Pestud purgid panen praeahju pannile,ahju kuumus 100 umbes.On seal, kuni tõstan koos panniga pliidile ja kohe panen ka kuuma purki valmistatud hoidise.Nii alati iga hoidise juures

      Kustuta
  3. Pestuna praeahju, ahju panen 120-150, u 20 minti samap ajal kui purki pandav asi podiseb pliidil. Kaaned samal ajal podisevad teises potis vee sees , käärid ka otsapidi seal samas sees. Marinaad või letsho või mistahes tõstan tulelt maha ja käterätiga tõstan purgi ahjust ja laen täis manti. Kääridega tõstan kaane sealt podisevast veest välja purgile peale. Tagurpidi käterätile. Ja siis järgmine purk ahjust välja.Täitmise ajaks saab kõik pliidi välja keerata, pole vaja elektrit raisata täitmise ajaks.Lihtne ja aastaid toimib.

    VastaKustuta