laupäev, 15. august 2009

Pikkpoiss ahjukartulitega


Pikkpoiss on üks korralik kõhutäis, hästi sobivad sinna kõrvale ahjukartulid. Mina küpsetan pikkapoissi koos kartlitega koos ühel ahjuplaadil. Teen alati üsna suure koguse, meil on suur pere ja eriti maitsev on veel järgmisel päeval pikapoisi viile pannil praadida :)
Vajad:
800g hakkliha
3-4 viilu saia
0,5 klaasi piima
1 muna
2 spl hapukoort
hakklihamaitseainet (SantaMaria)
kartulid
õli
kartulimaitseainet (SantaMaria)
maitserohelist

Valmistamine:
Eemalda saialt koorik ja peenesta kaussi saia viilud. Vala peale piim ja jäta sai ligunema. Varsti lisa hakkliha, muna, hapukoor ja maitseaine. Sõtku hakkliha hästi läbi, vajadusel veel maitsesta.
Minule väga maitseb SantaMaria hakklihamaitseaine ja pikapoisile lisangi ainult seda. Seal sees on kõik maitseained olemas ja ka sibul. Nüüd vormi hakklihast ahjuplaadile üks pikkpoiss või mitu väiksemat liha pätsikest :) Koori ka kartulid määri kokku õli ja maitseainetega. Kartulid laota pikapoisi ümber. Lisa ka veidi vett ahjuplaadile (1 cm) siis ei jää kartlid plaadile kinni :) Küpseta 200 kraadi juures 40-60 minutit, oleneb kui krõbedaid kartuleid ja pikkapissi sa soovid :)

8 kommentaari:

  1. ...mulle istuvad sinu retseptid, aga et kartulid õlitada enne pannile minekut , ei teadnudki...ise veel 6.kordne vanaema :)
    Varem kiitsin su pilaffi sealihaga...aga ma ei saa ennast kuidagi esitleda...kahjuks

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma teadsin, et õlitada tuleb, kuid ei teadnud, et kui panna vett siis ei jää kinni :D

      Kustuta
  2. Tore, et olete leidnud siit midagi meeldivat :)

    VastaKustuta
  3. Vastused
    1. Mina olen teinud juba oma 25 aastat pikkpoissi umbes samamoodi, koos kartulite ja porganditega, mõnikord ka kaalikat lisaks. Ja vett panen nii palju, et saab praeleem. Pojale on see lemmiktoit ja täna jõululaupäeval (muuseas minu sünnipäev) teengi seda poja tellimusel, sest tuleb külla.
      Muuseas, olen pereisa ja enamasti pere söögitegija;-)

      Kustuta
  4. Aitäh ! On abiks ! :) Pikk poiss ja kartulid juba ahjus aroomitsevad :D

    VastaKustuta
  5. Lisan ka keedetud riisi (tunde järgi) pikapoisi taina sisse, tuleb õhulisem.

    VastaKustuta