laupäev, 17. aprill 2010

Maasika toorjuustutort

Esimesed maasikad on juba poelettidel. Küll ei anna nad veel südasuviste marjade maitset välja, kuid koogi sisse sobivad hästi ;)
Vajad:
Põhi:
360g šokolaadiküpsiseid (2 pakki, Selga)
175g võid
Kate:
2 pakki toorjuustu (400g, Philadelphia)
5-6tl želatiini + 1dl vett
4 dl vahukoort
2 dl suhkrut
maasikaid
Valmistamine:
Purusta küpsised ja sega sulavõiga.Suru segu koogivormi põhja (26cm) ja lase veidi külmas seista. Pane želatiin veega paisuma, samal ajal vahusta koor suhkruga. Ka toorjuust vahusta kergelt. Sega kokku vahukoor ja toorjuust. Želatiin lahusta soojal vesivannil ja lisa täidisele. Haki maasikad ja sega ettevaatlikult vahukoore-toorjuustu segula, nüüd kalla segu küpsise põhjale. Hoia torti külmas 4-12 tundi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar