kolmapäev, 24. veebruar 2010

Liharullid

Plaanisin ammu veiselihast liharullide tegu ja nüüd sai teoks. Liharulle tasub teha kohe veidi rohkem ja eks tegu nõuab ka veidi rohkem aega, kuid see on seda väärt.Minul tuli kokku umbes
26 pisikest liharulli. Meid on palju ka ;)
Vajad:
1,5 kg veise välisfileed
2-3 porgandit
2-3 viilu pekist suitsusinki
marineeritud paprika ribasi
1 sibul
soola
pipart
praadimiseks õli.
puljongit (pool puljongi kuubikut)
Valmistamine:
Kuivata välisfilee köögipaberiga kuivaks, kui on jäänud mõned kelmed külge, siis eemalda need terava noaga. Lõika lihast 1,5-2 cm paksused viilud. Vasarda lihaviilud toidukile vahel. Kui soovid väikseid rulle, nagu mina tegin, siis lõika kõik viilud veel pooleks. Maitsesta liha soola ja pipraga. Puhasta porgandid ja lõika peenikesteks seibideks. Lõika ka sink ribadeks. Nüüd pane igale lihaviilule porgandi seib, marineeritud paprika ja suitsusingi riba.Keera liha tihedalt rulli ja kasuta hambatikke või niiti. Mina kasutasin niiti, siis jäävad rullid paremini kokku.

Nüüd kuumuta pannil õli ja pruunista rullid igast küljest. Korraga pane pannile umbes 5-8 rulli. Kui rullid pruunistatud igast küljest, tõsta nad kõrvale. Pruunista samas rasvas ka hakitud sibul ja järelejäänud porgandi seibid. Eemalda ettevaatlikult liharullidelt niit. Nüüd nad enam laiali ei lagune. Võta ahjuvorm ja kalla praetud sibul ja porgand vormi. Tõsta peale liharullid. Nüüd lisa vett või puljongit nii palju, et rullid oleks peaaegu kaetud. Hea kui kasutad kaanega vormi. Lahtisele vormile võib peale panna fooliumi. Hauta liharulle ahjus 180 kraadi juures 1,5 tundi. Seda kõike võib muidugi teha ka potis. Küpsemine võib võtta ka veidi kauem aega. Serveeri keedukartulitega :)

1 kommentaar: