teisipäev, 2. veebruar 2010

Ricottakook

Ricotta kohupiima kasutan ma tegelikult esimest korda. Olen ise suur Itaalia köögi austaja ja ricotta on just väga populaarne Itaalias. Ricottat kasutatakse nii soolastes, kui magusates toitudes. Varsti katsetan ka mõne soolase piruka ricottaga ;) See kook jäi väga maitev, retsepti leidsin internetist, kooki võib ka veidi uhkemalt nimetda : Crostata di Ricotta :)
Vajad:
Põhi:
250g jahu
125 g võid
125g suhkrut
3 munakollast
pisut soola
Täidis:
500g ricotta kohupiima
150g suhkrut
1 muna
1 munakollane
1 tl vanilje suhkrut
poole sidruni mahl
poole apelsini riivitud koor

Valmistamine:
Mõõda suurde kaussi jahu, suhkur ja sool. Keskele pane või tükikesed ja muna kollased. Näpi taigen ühtlaseks. Suru taigen koogivormi põhja ja äärtele. Mina kasutasin 25 cm läbimõõduga lahtikäivat vormi. Pane vorm taignaga külmikusse, nii kaua valmista täidis.Sega omavahel ricotta, munad, suhkur, vaniljesuhkur ja sidruni mahl. Riivi sisse ka apelsinikoor. Mina koorin apelsini ja koored puhastan valgest osast. Koore hakin väikseks ja pigistan läbi küüslaugu pressi :) Kalla täidis taignale ja küpseta 180 kraadi juures umbes 40-45 minutit. Lase koogil enne lahtilõikamist jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar