pühapäev, 14. veebruar 2010

Sõbrapäevatort

Ühel õigel sõbrapäeval tuleb ikka head magusat torti süüa :) Mina tegin seekord küpsisetordi martsipani kattega.Tordi ladusin valmis eelmisel päeval. Täna jäi ainult martsipaniga katta ja vahukoorega kaunistada. Kõiki aineid pole väga täpsetes kogustes antud, kuna kõik mu kolm maiasmokka olid tordi tegemisel abiks, ning osa vahukoorest ja martsipanist lipsas nende suhu - kõike pidi ju proovima, kas üldse kõlbab :)))
Vaja läks:
2,5 pakki küpsist ( Lotte)
0,5 klaasi vaniljepiima (piim + vaniljesuhkur)
maasikatoormoosi
väike pakk vahukoort
1spl suhkurt
300g kohupiimakreemi(Alma)

Tordi kaunistamiseks:
väike pakk vahukoort
150g kohupiimakreemi
1 spl suhkrut
200g valget martsipani
50g roosat martsipani
30-50g šokolaadi
tordikaunistusi (tähekesed)
Eelmisel päeval kastsin küpsised läbi vaniljepiima ja ladusin kandikule. Esimese kihi vahele läks vahustatud koor kohupiimaga. Peale jälle kiht küpsiseid. Nüüd määrisin küpsistele maasikatoormoosi ja õhukese kihi vahukoore-kohupiima segu. Kõige peale jälle küpsised ja külmutuskappi. Täna vahustasin vahukoore ja tõstsin umbes 1/3 kõrvale, kuhu lisasin kohupiimakreemi. Sellega katsin veel kogu tordi. Martsipan tuleb rullida üsna õhukeseks,et mass väga kleepuv ei oleks, kasuta tuhksuhkrut. Pilt oli mul eelnevalt küpsetuspaberile joonistatud, selle panin rullitud martsipani peale ja õrnalt hambatikuga surusin pildi kontuurid martsipanile. Kõike neid ideesi olen saanud paljudest Eesti toiduplogidest! Kõige keerulisem oligi martsipani saamine tordile. Keerasin massi õrnalt suure taignarulli ümber ja asetasin koogile - ikkagi läks veidi nihkesse :) Vajutasin ääred kergelt koogi vastu ja ülejäägi lõikasin noaga äärest ära.Sulatasin školaadi vesivannil ja peenikese pintsliga joonistasin pildi kontuurid. Roosast martsipanist sai HelloKitty lips ja süda.

Tegin ka mõned martsipani roosid ja paar šokolaadi liblikat. Liblikatest jõudis küll ainult üks pisem tordile ja peagi lendas seegi ühe maiasmoka suhu :) Järele jäänud vahukoorega kaunistasin tordi ääred ja tegin roosidele mõne lehekese.

Magusat sõbrapäeva!!!

2 kommentaari: