kolmapäev, 24. veebruar 2010

Mangotort

Head Vabariigi Aastapäeva!!!
Selle puhuks ka mangotort. Tort on hea ja lahe, pole liiga magus. Minu lemmik!
Retsepti leidsin NAMI-NAMI-st. Muudsin seda veidi , põhjas kasutasin digestive küpsiseid ja mangopüree tegin mango kompotist. Nami-namis on ka palju kommentaare koogi kohta ja nüüd tean, et paika peab see, et võimalusel kasutada ikkagi ehtsat mangopüreed, kuna kompott ei anna nii tugevat mango maitset. Üks aga on veel kombotti kasutades. Ma küll püreestasin häst, kuid koogis leidus mango kiude.Siin siis minu versioon koogist:
Vajad:
Koogipõhi:
200g digestive küpsiseid
80g võid
Kate:
500g mangopüreed või
2 väikset purki mango kompotti
200g maitsestamata jogurtit
2 dl vahukoort
3 spl suhkrut
1 suur sidrun
2,5 spl želatiini
Valmistamine:
Purusta küpsised, mina teen seda köögikombainis. Sulata või ja sega kokku. Suru segu koogivormi põhja, kasutasin 26 cm läbimõõduga vormi. Küpseta põhja 10 minutit 200 kraadises ahjus, siis on kergem kooki serveerida ja põhi ei murene nii palju. Pane želatiin vette paisuma.
Kui kasutad mango kompotte siis püreesta mango tükid, lisa veidi ka kompoti vedelikku. Sega omavahel jogurt ja mango püree. Pigista sidrunist mahl ja kuumuta, lisa 2-3 sp vett. Sega želatiin kuuma sidrunimahlaga, kuni see lahustub. Nirista želatiini segu vaikselt mango-jogurtisegu hulka. Vahusta koor suhkruga ja sega vaikselt mango seguga kokku. Kalla segu lahtikäivasse koogivormi ja jäta järgmise päevani külma. Enne erveerimist eemalda koogivormilt ääred :)

6 kommentaari:

  1. Ave, tore lugeda, et tort on Su lemmikuks saanud! Kui vähegi võimalik, siis proovi kindlasti selle East End mangopüreega - sellega jääb eriti hea ja maitsev!

    VastaKustuta
  2. Järgmine kord kindlasti mangopüreega :)

    VastaKustuta
  3. Onpas herkullisen näköinen torttu!

    VastaKustuta
  4. See kook on kindlasti maitsev:-D Aitäh nii põhjaliku retsepti eest. Kui retseptis kasutatakse põhjana digestive -küpsist, ma vahetan alati välja muude küpsiste vastu, minu maitsele digestive maitse on liiga "raske" või rasvane, kuidas öelda... kas Eestis müüakse titadele mangopüreed (näiteks Soome omad, Piltti)Annab koogile üsna mangose hea maitse..

    VastaKustuta
  5. Ma just ükspäev meenutasin, kuidas mu pisikesed neid titade mangopüreesi vitsutasid :)
    Anettelt, sain hea idee :)

    VastaKustuta