laupäev, 12. märts 2011

Täidetud seasisefilee

Seasisefilee on hõrk ja sobib hästi erinevate täidistega. Täidiseid võib lõpmatuseni varieerida. Ühest fileest jagub umbes 4-5 sööjale. Mina kasutasin kahte fileed ja tegin ka erinevad täidised. Üks tuli fileerull maitserohelisega ja teina juustuga.
Vajad:
2 seasisefileed (umbes 1 kg)
maitserohelist (petersell, salvei vms.)
võid
soola
pipart
sinepit
juustu (Eesti juust + parmesan)
toiduõli
foolium
Valmistamine:
Puhasta filee kelmetest ja maitsesta soola ja pipraga, määri kergelt kokku ka sinepiga. Kasutasin ise tšilli maitselist sinepit, mille Prantsusmaalt toonud olen. Sinep meenutas teravuselt vene sinepit ja kergelt oli tšillit tunda. Lõika fileed pikuti ühest küljest lahti, et see avaneks. Valmista võist ja maitserohelisest maitsevõi ja määri see ühele fileele.



Teine filee kata juustuga, ise kasutasin riivitud Eesti juustu ja parmesani.


Keera fileed tihedalt rulli ja kinnita hambatikkudega või niidiga. Kasutasin ise niiti, kuna nii on rull kindlalt koos ja mugav pruunistada. Kuumuta pannil õli ja pruunista rullid igast küljest. Pruunista üks rull korraga, nii on hea pannil keerata. Peale pruunistamist eemalda niit, kuna siis ei lagune enam fileerull laiali. Paki täidetud fileed eraldi fooliumitesse, et ülesse jääks väike ava. Samas oleks aga külgedelt ilusti kaetud, nii saab liha vaikselt küpseda ja on ilusti omas mahlas ja jääb mahlane ja ei vaja kastmist. Küpseta umbes 40-60 minutit 180 kraadi juures. Lõika rull viiludeka.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar