neljapäev, 7. jaanuar 2010

Kodune sealiha riisiroog

Kodune - sellepärast, et teen seda üsna omamoodi, teatavasti käib õige plov lambalihaga, mina teen aga sealihast :) Sellest kogusest tuleb palju ja jagub kaheks söögikorraks :)
Vajad:
700g liha
2 sibulat
2 küüslaugu küünt
2-3 porgandit
350g riisi
8-10 dl vett
1-2dl tomatipüreed
soola
pipart
peterselli
praadimiseks õli

Valmistamine:
Kõige mugavam on plovi teha paksupõhjalises potis või malmist hautamisnõus. Kuid mina teen oma suurel pannil ja mahub ilusti ära ja põhja ei kõrbe.
Lõika liha kuubikuteks, mina teen üsna väiksed tükid (1x1cm) nii on väikestel lastel mugavam süüa.Pruunista lihatükid väga kuumas õlis. Tee seda kahes osas siis ei hakka liha hauduma vaid pruunistub ruttu ja korralikult. Tükelda sibulad ja prae koos lihaga, lisa ka porgandi kuubikud. Kuumuta kõik korralikult läbi ja lisa maitseained ning tomatipüree. Lisa ka veidi vett ja hauta liha peaaegu pehmeks. Kui liha on pehme lisa riis liha peale, kuid ära sega. Vala peale keev vesi ja hauta tasasel tulel. Vett võib algul panna nii, et oleks umbes 2 cm üle riisi. Vahepeal võid lisada vett juurde, kui riis pole pehme ja vesi otsas. See vee lisamine on tunde asi, sellepärast ei osanudki täpset vee kogust panna.Vahepeal võib ka maitseaineid juurde lisada ja õrnalt riisi segada. Serveerides lisa peale reterselli!

7 kommentaari:

  1. See on pilaff, mitte plov. Plov on ilma tomatipüreeta.

    VastaKustuta
  2. Vahet ju pole mis nimi on - väga maitsev

    VastaKustuta
  3. Hetkel valmistan seda põdralihast, saab tunda, mis maitsega tuleb. Nime ei oska andagi, et kas plov, pilaff või kodune põdraliha-riisiroog :) Igatahes maitsev ja lihtne valmistada.

    VastaKustuta
  4. Tänan retsepti eest! Väga maitsev oli!

    VastaKustuta
  5. Tänuväärne blogi !!!:):)
    Ma pole kuigi suur kokkaja ja ei tea kunagi mida süüa teha.
    Sattusin juhuslikult Sinu retseptide peale, sest otsisin plovi retsepti ja nüüd olen Sinu blogist nii vaimustuses.
    Seletad ilusti lihtsalt lahti mida ja kuidas teha ja pildid on ka 5+. Mina teen sööki pildi järgi :D:D:D:D:D
    Igatahes 5+ blogi ;)

    VastaKustuta
  6. Proovin ka siis retsepti ära ainult et metssea lihaga.

    VastaKustuta