Ahjus on mõnus hakklihapalle teha. Valmivad lihtsalt ja suur praadimine jääb ära. Maitsevad ka kõige pisematele :) Sellest kogusest saab täpselt ühe ahjuplaaditäie pallikesi.
Vajad:
700g hakkliha
3 viilu saia
0,5 klaasi piima
1 muna
2-3 purustatud küüslauguküünt
2 spl haukoort
hakklihamaitseainet
soola
pipart
maitserohelist
Valmistamine:
Eemalda saialt koorik ja peenesta kaussi, vala peale piim. Lisa hakkliha ja kõik ülejäänud ained.Sega (sõtku) taigen hästi läbi ja vajadusel veel maitsesta. Vooli hakklihast väiksed pallikesed ja lao ahjuplaadile.
Küpseta kuni pallid on pruunika koorikuga. Valmis pallidele riputa peale maitserohelist. Serveeri kartuligratääniga.
Kui kuumas ahjus on neid vaja küpsetada?
VastaKustutaKüpsetasin 200 kraadises ahjus, pöördõhuga ja samal ajal küpses ahjus ka kartuligratään. Kuid mulle tundub, et pöördõhk on veidi leebem, kui tavaline alt-ülevalt küpsetamine. Vast 180-200 kraadi on paras :)
VastaKustutaTegin ka ahjus lihapalle ja kotlette ja tulid nii head.Tänan vihjete eest.
VastaKustutakui kaua peavad umbes ahjus olema?
VastaKustutaLihapallid küpsevad umbes 30-40 minutit. Kindlasti tasub silmaga hinnata, et ilusad kuldpruunid jääksid.
VastaKustuta