Pühapäev, 10. jaanuar 2010

Hakklihapallid

Ahjus on mõnus hakklihapalle teha. Valmivad lihtsalt ja suur praadimine jääb ära. Maitsevad ka kõige pisematele :) Sellest kogusest saab täpselt ühe ahjuplaaditäie pallikesi.

Vajad:
700g hakkliha
3 viilu saia
0,5 klaasi piima
1 muna
2-3 purustatud küüslauguküünt
2 spl haukoort
hakklihamaitseainet
soola
pipart
maitserohelist

Valmistamine:
Eemalda saialt koorik ja peenesta kaussi, vala peale piim. Lisa hakkliha ja kõik ülejäänud ained.Sega (sõtku) taigen hästi läbi ja vajadusel veel maitsesta. Vooli hakklihast väiksed pallikesed ja lao ahjuplaadile.
Küpseta kuni pallid on pruunika koorikuga. Valmis pallidele riputa peale maitserohelist. Serveeri kartuligratääniga.

5 kommentaari:

  1. Kui kuumas ahjus on neid vaja küpsetada?

    VastaKustuta
  2. Küpsetasin 200 kraadises ahjus, pöördõhuga ja samal ajal küpses ahjus ka kartuligratään. Kuid mulle tundub, et pöördõhk on veidi leebem, kui tavaline alt-ülevalt küpsetamine. Vast 180-200 kraadi on paras :)

    VastaKustuta
  3. Tegin ka ahjus lihapalle ja kotlette ja tulid nii head.Tänan vihjete eest.

    VastaKustuta
  4. kui kaua peavad umbes ahjus olema?

    VastaKustuta
  5. Lihapallid küpsevad umbes 30-40 minutit. Kindlasti tasub silmaga hinnata, et ilusad kuldpruunid jääksid.

    VastaKustuta