pühapäev, 10. jaanuar 2010

Kartuligratään

Hea vaheldus ahjukartulitele ja valmistamine on kerge.
Vajad;
1 kg kartuleid
soola (kartulimaitseainet)
pipart
muskaatpähklit
2 purustatud küüslauguküünt
150g juustu
500ml piima
1 muna
50 grammi võid
Valmistamine:
Koori kartulid ja lõika õhukesteks viiludeks.Viilutada võib ka köögikombaini abil.Sega kartuliviilud soola, pipra, muskaatpähkli ja purustatud küüslauguga. Määri ahjuvorm võiga ja kalla või lao kartuliviilud vormi. Klopi muna piima hulka ja lisa ka osa riivitud juustust. Kalla segu kartulitele ja peale pane ülejäänud juust. Kõige lõpuks pane peale mõned või tükikesed. Küpseta 180-200 kraadi juures umbes 1 tund.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar