Vajad:
Erinevaid meelepäraseid ürte,
näiteks: basiilik, tüümian, petersell
soola või kartulimaitseainet (santamaria)
oliivõli või muud toiduvalmistamise õli
kartuleid
Mulle meeldib seda toitu valmistada suvehakul värsketest kartulitest.
Valmistamine:
Kui kasutad värskeid kartuleid siis pese hästi, koorida ja kaapida pole alati vajagi :) Vanemaid kartuleid pese ja vajadusel koori. Lõika kartulid pikuti neljaks, kalla peale veidi õli ja maitseaineid, sega hästi. Vala kartulid küpsetus plaadile ja pane ahju 200 kraadi juurde. Küpseta umbes 40 minutid. Võid küpsetada ka vähem, kui tahad pehmemaid kartuleid, krõbedamaid saad pikema küpsetusajaga :) Valmis kartulitele raputa peale veel maitsetaimi, näiteks tilli. Kartulid sobivad nii lihatoidu juurde, kui ka köögiviljadega ;)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar