laupäev, 31. oktoober 2009

Rosinakeeks

See keeks on valmistatud nn. põhiretsepti järgi, siin võib kasutada palju omaloomingut ja lisada, kuivatatud puuvilju, pähkleid ja muid lisandeid.
Vajad:
200g võid
4 muna
2 dl suhkrut
4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
poole sidruni mahl ( koort võib ka riivida)
rosinaid

Valmistamine:
Vahusta või suhkruga, lisa vahustades ükshaaval munad. Sega sisse küpsetuspulbriga segatud jahu, sidruni mahl ja rosinad. Vala keeksi vormi ja küpseta 175 kraadijuures umbes 30 minutit.

3 kommentaari:

  1. Kui siia veel lisada 1,5-2 dl. rosinaid mida on eelnevalt leotatud (nii umbes 2 tundi) 1/2 dl. rummis ja veel 1 dl. hakitud aprikoositükikesi ning keeksivormi võitatatud kiht üle raputada kookoshelvestega - proovige ja te ei kahetse!

    VastaKustuta
  2. Signe soovitusi tasub järgida, super! Tänan:)

    VastaKustuta
  3. No mu keeks on ahjus juba 61 min. Kohe on valmis, ta on leivavormi sees

    VastaKustuta