teisipäev, 25. august 2009

Seenesalat

Seenel käimine on meie pere igasügisene traditsioon. Oleme kõik suured seenesõbrad :) Kuigi päris kõiki seeni ma ei tunne, seega korjame vaid lemmikuid ja nendeks on kuuseriisikad, kukeseened, porgandiriisikad, männiriisikad, kaseriisikad ja vahel ka pilvikuid. Kukeseeni saab teistest seentest muidugi juba varem, kuid neid jagub ka sügisesse. Meie saagiks oligi seekord hulgaliselt kukeseeni, veidi kuuse-männi- ja kaseriisikaid ning pilvikuid. Kukeseente ja männiriisikatega on kergem neid võib otse pannile panna, kuid pilvikud ja muud riisikad tuleb üle kupatada. Kõige pikamalt tuleb töödelda männiriisikaid. Kuid kupatamisest ma pikemalt ei räägi, kuna kõik seenesõbrad teavad sellest juba kindlasti :)
Lähemalt räägin hoopis seenesalatist:)
Vajad:
söögiseeni, hästi sobivad kupatatud männiriisikad ja pilvikud
1 sibul
2-3 tomatit
hapukoort
soola
tilli
Valmistamine:
Kupata seened, nõruta ja haki. Haki ka sibul ja till peeneks. Tomatist lõika samuti väiksed tükid. Sega kõik kokku hapukoorega ja maitsesta soolaga. Väga maitsev salat!!! Sobib nii lihatoitude juurde, kui ka iseseisva toiduna keedu kartuli kõrvale.

2 kommentaari:

  1. tekstis on väike viga: Kukeseente ja männiriisikatega on kergem neid võib otse pannile panna.ilmselt ikka mõeldi kuuseriisikaid.männiriiskat on vaja pikalt leotada ja kupatada,ennem kui teda üldse süüa kannatab...

    VastaKustuta
  2. Viga tõesti, männiriisikaid tuleb kindlasti kupatada. Kuuseriisikaid võib otse pannile panna. Suur tänu viga märkamast!

    VastaKustuta